Minunea Din Fiecare Zi

By Echipa Hara Therapy

 

Chiar acum s-a născut o nouă zi! Şi noi odată cu ea! Ne naştem în fiecare dimineaţă, dar nu ştim să preţuim această minune şi trecem nepăsători, părându-ni-se atât de banal, acest moment magic. E ca primăvara care se repetă zi de zi şi în loc să ne bucurăm şi să preluăm noile energii ce ne aşteaptă, noi intrăm brusc în gândurile vechi ale zilei ce tocmai a murit pentru totdeauna. Inconştienţi că acel “ieri” nu va mai fii niciodată, el fiind irepetabil, ratăm unicitatea lui “azi”.

Cum ar fi bine să intrăm în noua viaţă? Gustând atent tot ceea ce Marele Creator ne-a pregătit! Deci, simte-ţi corpul fizic, e casa ta, templul sfânt. Apoi miroase aerul proaspăt de afară, admiră măreţia soarelui, care este acolo sus pentru tine, mereu; chiar şi când nu-i vezi zâmbetul, intuieşte-l! Apoi simte mirosul proaspăt al pâinii prăjite, gustă din ea şi bucură-te.

Bucură-te că incepi acum o nouă viaţă şi încearcă să culegi din ea doar frumosul. Caută-l. descoperă-l. El se află la îndemâna ta, aşteaptă să-l vezi şi să te bucuri.

Ce este frumosul? Un zâmbet sincer al prietenului, soţului, mamei, copilului tău! Privirea blândă a câinelui ce trece pe lângă tine, floarea mică şi târzie de pe marginea drumului, un copac ce începe acum să îmbătrânească!

Culege frumosul şi dă-l mai departe! Adică, zâmbeşte oamenilor de lângă tine, zâmbeşte sincer şi fericit că tu, mică fărâmă de Univers, ai descoperit frumosul şi te bucuri împreună cu cei asemeni ţie, că frumosul este Iubirea Sfântă, Iubire ce animă tot.

Această forţă uriaşă te face să te trezeşti în fiecare dimineaţă şi un strop din ea e în tine, dar trebuie s-o cauţi, s-o descoperi şi s-o faci să crească şi să strălucească, asemeni soarelui!

Poţi! Trebuie doar ca atunci când noianul de gânduri năvăleşte dimineaţa peste tine să spui uşor “mă voi gîndi puţin mai târziu, acum vreau să caut FRUMOSUL!”

După ce vei fi găsit ce căutai, vei putea gândi în pace la toate problemele tale, dar răspunsurile vor veni mult mai bine şi sigur fiindcă tu eşti impregnat de energia frumosului, a Iubirii!

Ai curaj, încearcă! Vei reuşi! Şi vei ştii de atunci cât eşti de frumos, OMULE!, FĂRÂMĂ DE UNIVERS!

 

LUMINĂ, PACE, ARMONIE!

 

Alte Articole

Yumeiho

 Yumeiho – este o terapie de masaj care ajuta la vindecarea multor boli. A fost creata in 1978 de Masayuki Saionji – nascut in Tokio in 1949 si care a infiintat si condus Institutul International de Medicina Preventiva. A fost discipol al lui Shuichi Ohno, cunoscut maestru al teoriei reabilitarii derivata din arta martiala Shaolin din China. Apoi el a continuat studiul acestei teorii in Scoala Japoneza de Presopunctura Graduat; de aici el a pus bazele unei metode terapeutice de “corectare a coxalelor prin masare si presare”, bazata pe terapia holistica si pe terapiile populare, sistematizand intr-un mod unitar terapia naturala.

Terapia de indreptare a coxalelor prin masaj si presopunctura este o metoda de tratament pentru indreptarea oaselor intregului corp, pentru relaxarea muschilor si a tesuturilor conjunctive, pentru indepartarea radicala a bolilor. Metoda are in centrul atentiei coxalele. Avand oasele soldului drept baza, articulatiile soldului si vertebrele spinale drept centru si avand relaxarea muschilor si a tesuturilor conjunctive drept scop principal, terapia normalizeaza pe cat posibil oasele dislocate, indeparteaza contractura si rigiditatea muschilor si tesuturilor conjunctive si mareste amplitudinea miscarii in articulatii.

        Preluand avantajele diferitelor tipuri de masaj, metoda reaseaza oasele in articulatii si le fixeaza prin tragere, indreptare si apasare verticala, sporind astfel mult efectul curativ.

                Aceasta terapie este atat o terapie naturista, cat si o metoda de prevenire a bolilor. Conform ei, se maseaza partea corpului afectata pentru a ridica puterea naturala de rezistenta la boli a corpului omenesc si pentru a atinge scopul vindecarii si prevenirii bolilor. Ea nu da efecte secundare. Cu mainile goale se pot vindeca si preveni multe boli. In timpul tratamentului terapeutul isi foloseste mainile pentru a explora supletea sau incordarea pacientului, isi foloseste ochii pentru a observa expresia acestuia si culoarea tegumentelor, urechile pentru a asculta pocniturile la indreptare. Toate acestea au drept scop diminuarea durerii pacientului si obtinerea unui efect terapeutic cat mai bun.

Bolile apar din cauza dezechilibrului din corp. Omul are capacitatea naturala de a indeparta dezechilibrul si aceasta este capacitatea de autovindecare sau forta vitala. Daca omul pierde aceasta capacitate, el nu poate rezista in fata bolii si apare ca simptom durerea. De aceea devine o problema foarte importanta regasirea capacitatii pierdute. Aceasta terapie este cel mai bun remediu pentru a creste capacitatea proprie de vindecare. De aceea se numeste terapie fundamentala.

EFECTE:

·         terapia produce caldura, invigorare si placerea de a-ti simti corpul usor, senzatie de confort fizic, echilibru emotional si claritate mentala. Insusi Sufletul se simte fericit.

·         inlatura oboseala, da placerea de a-ti simti corpul usor si foarte relaxat, balansat. Prin reglarea presiunii osmotice se regleaza metabolismul si produsii de catabolism se elimina.

·         Poate preveni bolile grave. Deoarece ea poate creste capacitatea de autovindecare a corpului, rezistenta la boli si fortifica activitatea organelor interne.

·         imunizeaza impotriva gripei

·         infrumuseteaza chipuL, indeparteaza ridurile.

·         face corpul mai elastic si invigoreaza miscarile

·         va face mai senin si mai vioi

·         imbunatateste functia sexuala. Are efect sigur asupra hipofunctiei sexuale.

 

TEHNICA MASAJULUI

COXAL

 

            Oricine poate aplica masajul coxal, dar numai miscarile adecvate pot avea efect multumitor. Practicantul trebuie sa aiba in vedere urmatoarele:

1.      Persoana masata sa poarte haine lejere, subtiri si moi, sa-si scoata pantofii, ochelarii, ceasul, bijuteriile

2.      Practicantul sa poarte haine lejere, sa aiba libertate de miscare

3.      Masajul trebuie facut pe o saltea, patura de lana, dar nu cu perna

4.      Temperatura in camera trebuie sa fie moderata

5.      Persoana masata sa se relaxeze deplin si sa-si pastreze psihicul linistit

6.      In timpul aplicarii aplicarii masajului la copii, batrani, corpolenti sau foarte slabi sau persoane care au suferit operatii, practicantul trebuie sa fie atent la sfera de miscare a articulatiilor si sa nu uzeze prea mult de forta sa

7.      Masajul multiplu nu este inutil; cu cat mai mult este aplicat masajul, cu atat mai flexibil devine corpul

 

Situatii in care masajul este contraindicat: afectiuni maligne, procese inflamatorii in faza acuta, boli infecto-contagioase, boli acute ale organelor interne, plagi, fracturi, arsuri, eczeme, psihopatii majore, stari patogene insotite de febra si agitatie, stari de oboseala acuta.

Masajul coxal contribuie la sporirea capacitatii functionale a organismului si cresterea rezistentei lui la efort, devenind un factor esential de profilaxie si combatere a oboselii fizice. La persoanele sanatoase practic nu exista limite pentru aplicarea masajului.