Yoga

Hella Merkaba

Este instructor de yoga atestat Yoga Allianice 200 ore Hatha Yoga si consilier de dezvoltare personala. Isi continua formarea in ceea ce priveste cunoasterea de sine si in prezent parcurge formarea pentru 300 ore Yoga Alliance si o formare in educatie emotionala.
Practica yoga din 2017, preda clase de yoga la studioul ACUM YOGA in Brasov, a carei fondatoare este.
Considera yoga o adevarata arta, iar modul subtil in care lucreaza aceasta arta a transformat-o in omul care este acum.

“Yoga pentru mine a adus acceptare, blandete si intelegere asupra vietii, oferindu-mi zilnic si constient sansa de A MA BUCURA de intreaga mea fiinta! Raman profund recunoscatoare yogai pentru felul in care observ transformarile mele si a celor din jur, cu care practic. Arta yogai surprinde zilnic oamenii si le aduce reale beneficii, de la sanatate, la o minte mai linistita focusata pe SENS, la un echilibru optim al spiritului in UNITATE. “

Despre Yoga

În limba sanscrită, cuvântul “YOGA” are mai multe semnificaţii: comuniune, contopire, fuziune, unire. YOGA este un sistem filozofic tradiţional, teoretic şi practic apărut în India cu mii de ani în urmă pe baza experienţelor directe transmise până la noi în faimosul tratat “YOGA SUTRA”, sub forma unui grupaj de aforisme şi enunţuri lapidare sintetizate de către înţeleptul PATANJALI.

 În sistemul YOGA găsim delimitate foarte clar subiectul (PURUSHA – Spiritul Divin, Sinele Suprem macrocosmic) de obiect (PRAKRITI – natura, substanţa) şi sunt indicate căile şi metodele necesare atingerii desăvârşirii prin controlul anumitor funcţii, a energiilor şi elementelor subtile componente ale naturii umane, spirituale, mentale, psihice şi fizice în scopul conştientizării gradate şi revelării spiritului în vederea reîntoarcerii la o stare de puritate deplină şi atingerii unei stări de conştiinţă beatifice, extraordinar de ample cunoscute în YOGA sub numele de SAMADHI.

Prin YOGA, fiinţa realizează o deplină libertate lăuntrică şi devine plenar conştientă că totul este cu putinţă, sesizând totuşi că nu orice îi este permis, prin aceasta înţelegându-se că niciodată un yoghin veritabil nu va încălca legile imuabile ale firii şi nu va acţiona ca un factor de angrenare a răului sau a dizarmoniei în orice ar face. La baza practicilor YOGA se află fenomene extrem de fine de rezonanţă lăuntrică autoinduse şi menţinute graţie concentrării şi conştientizării perseverente a unei atenţii stăruitoare focalizate ferm pe întreaga durată a antrenamentului.

Viaţa fiinţelor umane în epoca modernă pe care o trăim este în general plină de nenumărate dificultăţi pe care diferitele exerciţii de HATHA YOGA ne permit să le depăşim cu uşurinţă. Marele yoghin al Indiei SWAMI SHIVANANDA spune în această direcţie: “HATHA YOGA conferă celui care o practică în mod adecvat şi cu consecvenţă, cunoaştere deplină de sine, sănătate înfloritoare, longevitate, putere lăuntrică şi vitalitate.”

Servicii

Yumeiho

 Yumeiho – este o terapie de masaj care ajuta la vindecarea multor boli. A fost creata in 1978 de Masayuki Saionji – nascut in Tokio in 1949 si care a infiintat si condus Institutul International de Medicina Preventiva. A fost discipol al lui Shuichi Ohno, cunoscut maestru al teoriei reabilitarii derivata din arta martiala Shaolin din China. Apoi el a continuat studiul acestei teorii in Scoala Japoneza de Presopunctura Graduat; de aici el a pus bazele unei metode terapeutice de “corectare a coxalelor prin masare si presare”, bazata pe terapia holistica si pe terapiile populare, sistematizand intr-un mod unitar terapia naturala.

Terapia de indreptare a coxalelor prin masaj si presopunctura este o metoda de tratament pentru indreptarea oaselor intregului corp, pentru relaxarea muschilor si a tesuturilor conjunctive, pentru indepartarea radicala a bolilor. Metoda are in centrul atentiei coxalele. Avand oasele soldului drept baza, articulatiile soldului si vertebrele spinale drept centru si avand relaxarea muschilor si a tesuturilor conjunctive drept scop principal, terapia normalizeaza pe cat posibil oasele dislocate, indeparteaza contractura si rigiditatea muschilor si tesuturilor conjunctive si mareste amplitudinea miscarii in articulatii.

        Preluand avantajele diferitelor tipuri de masaj, metoda reaseaza oasele in articulatii si le fixeaza prin tragere, indreptare si apasare verticala, sporind astfel mult efectul curativ.

                Aceasta terapie este atat o terapie naturista, cat si o metoda de prevenire a bolilor. Conform ei, se maseaza partea corpului afectata pentru a ridica puterea naturala de rezistenta la boli a corpului omenesc si pentru a atinge scopul vindecarii si prevenirii bolilor. Ea nu da efecte secundare. Cu mainile goale se pot vindeca si preveni multe boli. In timpul tratamentului terapeutul isi foloseste mainile pentru a explora supletea sau incordarea pacientului, isi foloseste ochii pentru a observa expresia acestuia si culoarea tegumentelor, urechile pentru a asculta pocniturile la indreptare. Toate acestea au drept scop diminuarea durerii pacientului si obtinerea unui efect terapeutic cat mai bun.

Bolile apar din cauza dezechilibrului din corp. Omul are capacitatea naturala de a indeparta dezechilibrul si aceasta este capacitatea de autovindecare sau forta vitala. Daca omul pierde aceasta capacitate, el nu poate rezista in fata bolii si apare ca simptom durerea. De aceea devine o problema foarte importanta regasirea capacitatii pierdute. Aceasta terapie este cel mai bun remediu pentru a creste capacitatea proprie de vindecare. De aceea se numeste terapie fundamentala.

EFECTE:

·         terapia produce caldura, invigorare si placerea de a-ti simti corpul usor, senzatie de confort fizic, echilibru emotional si claritate mentala. Insusi Sufletul se simte fericit.

·         inlatura oboseala, da placerea de a-ti simti corpul usor si foarte relaxat, balansat. Prin reglarea presiunii osmotice se regleaza metabolismul si produsii de catabolism se elimina.

·         Poate preveni bolile grave. Deoarece ea poate creste capacitatea de autovindecare a corpului, rezistenta la boli si fortifica activitatea organelor interne.

·         imunizeaza impotriva gripei

·         infrumuseteaza chipuL, indeparteaza ridurile.

·         face corpul mai elastic si invigoreaza miscarile

·         va face mai senin si mai vioi

·         imbunatateste functia sexuala. Are efect sigur asupra hipofunctiei sexuale.

 

TEHNICA MASAJULUI

COXAL

 

            Oricine poate aplica masajul coxal, dar numai miscarile adecvate pot avea efect multumitor. Practicantul trebuie sa aiba in vedere urmatoarele:

1.      Persoana masata sa poarte haine lejere, subtiri si moi, sa-si scoata pantofii, ochelarii, ceasul, bijuteriile

2.      Practicantul sa poarte haine lejere, sa aiba libertate de miscare

3.      Masajul trebuie facut pe o saltea, patura de lana, dar nu cu perna

4.      Temperatura in camera trebuie sa fie moderata

5.      Persoana masata sa se relaxeze deplin si sa-si pastreze psihicul linistit

6.      In timpul aplicarii aplicarii masajului la copii, batrani, corpolenti sau foarte slabi sau persoane care au suferit operatii, practicantul trebuie sa fie atent la sfera de miscare a articulatiilor si sa nu uzeze prea mult de forta sa

7.      Masajul multiplu nu este inutil; cu cat mai mult este aplicat masajul, cu atat mai flexibil devine corpul

 

Situatii in care masajul este contraindicat: afectiuni maligne, procese inflamatorii in faza acuta, boli infecto-contagioase, boli acute ale organelor interne, plagi, fracturi, arsuri, eczeme, psihopatii majore, stari patogene insotite de febra si agitatie, stari de oboseala acuta.

Masajul coxal contribuie la sporirea capacitatii functionale a organismului si cresterea rezistentei lui la efort, devenind un factor esential de profilaxie si combatere a oboselii fizice. La persoanele sanatoase practic nu exista limite pentru aplicarea masajului.