Reiki

Reiki traditional

O energie a fortei vitale, invizibila dar palpabila, infuzeaza si patrunde toate formele de viata. Aceasta energie este infinita si pura. Intangibila, ne scalda incontinuu. Inaudibila si invizibila, ne umple cu pace. Inodora si insipida, ne alimenteaza. Desi inotam in ea, desi o ingeram la fiecare respiratie, deseori suntem inconstienti de existenta ei. Fiecare fiinta vie traieste in interiorul acestui camp de forta si este spiritualizata de catre el.
 Aceasta energie a fortei vitale reprezinta esenta care confera vitalitate formei. Este principala energie de activare a vietii si inteligenta creatoare de la baza universului, care ne organizeaza lumea cu tot ceea ce contine ea. Civilizatiile stravechi intelegeau ca aceasta energie a fortei vitale curgea prin trup, sustinand dezvoltarea si implinirea optima.

 Desi se opune cuantificarii, aceasta energie a fortei vitale este totusi atot-patrunzatoare, exista in toate cele din jurul nostru, afectandu-ne profund trupurile, mintile si emotiile.

 REIKI este o metoda pentru a conecta aceasta energie universala cu puterile innascute de tamaduire ale trupului. Redescoperita la jumatatea secolului trecut de catre Dr. Mikao Usui, un calugar- pedagog japonez, originile tehnicii Reiki se gasesc in sutrele tibetane, documente cosmologice si filosofice antice. 
 Aceasta arta a tamaduirii prin punerea mainilor, alimenteaza mecanismele homeostatice ale trupului si, prin urmare, contribuie la refacerea balantei la nivel psihic, mental si emotional.

Cea mai buna cale pentru a afla ca Reiki da rezultate este experienta directa. In timpul tratamentului Reiki unii oameni simt o relaxare profunda, cata vreme altii au senzatii subtile, iar altii nu simt nimic. Indiferent de impresia imediata, Reiki actioneaza intotdeauna asupra receptorului, char daca efectele sale nu sunt imediat perceptibile.

 Starea de relaxare profunda obtinuta in timpul tratamentului reduce tensiunea sangvina si ritmul batailor inimii, risipind incordarea si anxietatea, accentuandu-se astfel capacitatea sistemului imunitar de aparare. 
 Spre deosebire de alte forme ale medicinei energetice, Reiki nu implica diagnosticarea dezechilibrelor din campul energetic al receptorului, sau reconfigurarea intentionata a sistemului. Cu Reiki nu exista nici o posibilitate de diagnosticare eronata sau de supraincarcare energetica, fiindca in timpul fiecarei sedinte de tratament pacientul este cel stapan pe situatie, celulele sale extragand cantitatea de energie necesara pentru a readuce sistemul in starea de echilibru si armonie.

Toate acestea se intampla dincolo de mintea constienta – pacientul nu are nevoie de nici un efort de a lua energia fortei vitale. Aceasta are loc indiferent de sistemul de credinta, starea emotionala sau preferintele religioase. Inteligenta interioara a trupului orchestreaza intreaga sedinta, in conformitate ci inteligenta creatoare a universului.

E bine sa stabilim ca puterea si responsabilitatea pentru vindecarea efectiva ii apartin pacientului, practiccantul Reiki contribuind doar ca intentionalitate si devotament. Reiki ii da receptorului puterea de autovindecare care este necesara la toate nivelurile fiintei. 
 De asemenea trebuie sa stabilim ca Reiki nu este un panaceu universal. Actiunea sa consta in a accentua si accelera procesele naturale de vindecare ale trupului si mintii.

Servicii

Yumeiho

 Yumeiho – este o terapie de masaj care ajuta la vindecarea multor boli. A fost creata in 1978 de Masayuki Saionji – nascut in Tokio in 1949 si care a infiintat si condus Institutul International de Medicina Preventiva. A fost discipol al lui Shuichi Ohno, cunoscut maestru al teoriei reabilitarii derivata din arta martiala Shaolin din China. Apoi el a continuat studiul acestei teorii in Scoala Japoneza de Presopunctura Graduat; de aici el a pus bazele unei metode terapeutice de “corectare a coxalelor prin masare si presare”, bazata pe terapia holistica si pe terapiile populare, sistematizand intr-un mod unitar terapia naturala.

Terapia de indreptare a coxalelor prin masaj si presopunctura este o metoda de tratament pentru indreptarea oaselor intregului corp, pentru relaxarea muschilor si a tesuturilor conjunctive, pentru indepartarea radicala a bolilor. Metoda are in centrul atentiei coxalele. Avand oasele soldului drept baza, articulatiile soldului si vertebrele spinale drept centru si avand relaxarea muschilor si a tesuturilor conjunctive drept scop principal, terapia normalizeaza pe cat posibil oasele dislocate, indeparteaza contractura si rigiditatea muschilor si tesuturilor conjunctive si mareste amplitudinea miscarii in articulatii.

        Preluand avantajele diferitelor tipuri de masaj, metoda reaseaza oasele in articulatii si le fixeaza prin tragere, indreptare si apasare verticala, sporind astfel mult efectul curativ.

                Aceasta terapie este atat o terapie naturista, cat si o metoda de prevenire a bolilor. Conform ei, se maseaza partea corpului afectata pentru a ridica puterea naturala de rezistenta la boli a corpului omenesc si pentru a atinge scopul vindecarii si prevenirii bolilor. Ea nu da efecte secundare. Cu mainile goale se pot vindeca si preveni multe boli. In timpul tratamentului terapeutul isi foloseste mainile pentru a explora supletea sau incordarea pacientului, isi foloseste ochii pentru a observa expresia acestuia si culoarea tegumentelor, urechile pentru a asculta pocniturile la indreptare. Toate acestea au drept scop diminuarea durerii pacientului si obtinerea unui efect terapeutic cat mai bun.

Bolile apar din cauza dezechilibrului din corp. Omul are capacitatea naturala de a indeparta dezechilibrul si aceasta este capacitatea de autovindecare sau forta vitala. Daca omul pierde aceasta capacitate, el nu poate rezista in fata bolii si apare ca simptom durerea. De aceea devine o problema foarte importanta regasirea capacitatii pierdute. Aceasta terapie este cel mai bun remediu pentru a creste capacitatea proprie de vindecare. De aceea se numeste terapie fundamentala.

EFECTE:

·         terapia produce caldura, invigorare si placerea de a-ti simti corpul usor, senzatie de confort fizic, echilibru emotional si claritate mentala. Insusi Sufletul se simte fericit.

·         inlatura oboseala, da placerea de a-ti simti corpul usor si foarte relaxat, balansat. Prin reglarea presiunii osmotice se regleaza metabolismul si produsii de catabolism se elimina.

·         Poate preveni bolile grave. Deoarece ea poate creste capacitatea de autovindecare a corpului, rezistenta la boli si fortifica activitatea organelor interne.

·         imunizeaza impotriva gripei

·         infrumuseteaza chipuL, indeparteaza ridurile.

·         face corpul mai elastic si invigoreaza miscarile

·         va face mai senin si mai vioi

·         imbunatateste functia sexuala. Are efect sigur asupra hipofunctiei sexuale.

 

TEHNICA MASAJULUI

COXAL

 

            Oricine poate aplica masajul coxal, dar numai miscarile adecvate pot avea efect multumitor. Practicantul trebuie sa aiba in vedere urmatoarele:

1.      Persoana masata sa poarte haine lejere, subtiri si moi, sa-si scoata pantofii, ochelarii, ceasul, bijuteriile

2.      Practicantul sa poarte haine lejere, sa aiba libertate de miscare

3.      Masajul trebuie facut pe o saltea, patura de lana, dar nu cu perna

4.      Temperatura in camera trebuie sa fie moderata

5.      Persoana masata sa se relaxeze deplin si sa-si pastreze psihicul linistit

6.      In timpul aplicarii aplicarii masajului la copii, batrani, corpolenti sau foarte slabi sau persoane care au suferit operatii, practicantul trebuie sa fie atent la sfera de miscare a articulatiilor si sa nu uzeze prea mult de forta sa

7.      Masajul multiplu nu este inutil; cu cat mai mult este aplicat masajul, cu atat mai flexibil devine corpul

 

Situatii in care masajul este contraindicat: afectiuni maligne, procese inflamatorii in faza acuta, boli infecto-contagioase, boli acute ale organelor interne, plagi, fracturi, arsuri, eczeme, psihopatii majore, stari patogene insotite de febra si agitatie, stari de oboseala acuta.

Masajul coxal contribuie la sporirea capacitatii functionale a organismului si cresterea rezistentei lui la efort, devenind un factor esential de profilaxie si combatere a oboselii fizice. La persoanele sanatoase practic nu exista limite pentru aplicarea masajului.