Curs Mandala

Te invit intr-o călătorie inițiatică spre interiorul tău pe drumul Mandalelor.

O Călătorie de la Exterior către Interior, amestec de Ludic și Lăuntric, practică,  unealtă de lucru cu Tine si Sine. 

Ce facem concret?

Desenăm și colorăm Mandala. Un fel de inițiere… primii pași.

O tehnică pe cât de simplă și de profundă pe atât cât și-o dorește fiecare.

Ce facem subtil?

Ne conectăm la și între noi.

Plantăm semințe/ intenții în jurul cărora manifestăm ce ne dorim ca rezultat.

Ce să aduci și cu ce pleci?

Adu-ți îndoiala că tu nu poți desena ca să pleci cu propria Mandala.

Adu-ți gandul că tu nu ai timp și nici cu ce și-ai să pleci cu o tehnică ce-o poți utiliza aproape oricând și oriunde.

Toate materialele necesare practicii sunt aici, tu hai!

In prima intalnire vom crea o mandala comuna, Ne impartim in grupuri de cate 3 sau cate 6 si cream impreuna.

“Antrenam” Empatia, respectul, rabdarea si adaptarea la ceilalti. 

Teme pe care le vom atinge in intalnirele noastre de practici comune.

  • Ce este o Mandala? Care sunt regulile pe care le respectam pentru a crea o Mandala si nu un desen oarecare. Importanta regulilor in viata de zi cu zi. 
  • Sa facem parte dintr-o echipa care are acelasi scop, fara a ne pierde identitatea. 
  • Sa colaboram si sa respectam atat ideile cat si ritmul si posibilitatile fiecaruia.
  • Sa pictam in contururi fara presiunea perfectiunii. 
  • Detaliile fac diferenta.
  • Impartim rezultate si ne bucuram de experienta.

Vom avea si practici individuale unde fiecare isi seteaza intentia. despre asta vorbim concret atunci.

Elly S. Oproiu. Om, Femeie, Mamă, Mandala Artist.

I’m here for us all
I’m confident, I am brave.
I’m unique and we all are.
I do my part.
I will share with you Light, Love and Colours

Practic Mandala din anul 2013 si de atunci este una dintre constantele vieții mele. Prin intermediul acestei practici mi s-a revelat cunoastere, mi-am dezvoltat abilitati creative si mi-am cultivat rabdarea.

Sunt pregatita sa impart din ce am invatat. Sunt increzatoare in metoda. Am curaj sa spun “Hai!”

Yumeiho

 Yumeiho – este o terapie de masaj care ajuta la vindecarea multor boli. A fost creata in 1978 de Masayuki Saionji – nascut in Tokio in 1949 si care a infiintat si condus Institutul International de Medicina Preventiva. A fost discipol al lui Shuichi Ohno, cunoscut maestru al teoriei reabilitarii derivata din arta martiala Shaolin din China. Apoi el a continuat studiul acestei teorii in Scoala Japoneza de Presopunctura Graduat; de aici el a pus bazele unei metode terapeutice de “corectare a coxalelor prin masare si presare”, bazata pe terapia holistica si pe terapiile populare, sistematizand intr-un mod unitar terapia naturala.

Terapia de indreptare a coxalelor prin masaj si presopunctura este o metoda de tratament pentru indreptarea oaselor intregului corp, pentru relaxarea muschilor si a tesuturilor conjunctive, pentru indepartarea radicala a bolilor. Metoda are in centrul atentiei coxalele. Avand oasele soldului drept baza, articulatiile soldului si vertebrele spinale drept centru si avand relaxarea muschilor si a tesuturilor conjunctive drept scop principal, terapia normalizeaza pe cat posibil oasele dislocate, indeparteaza contractura si rigiditatea muschilor si tesuturilor conjunctive si mareste amplitudinea miscarii in articulatii.

        Preluand avantajele diferitelor tipuri de masaj, metoda reaseaza oasele in articulatii si le fixeaza prin tragere, indreptare si apasare verticala, sporind astfel mult efectul curativ.

                Aceasta terapie este atat o terapie naturista, cat si o metoda de prevenire a bolilor. Conform ei, se maseaza partea corpului afectata pentru a ridica puterea naturala de rezistenta la boli a corpului omenesc si pentru a atinge scopul vindecarii si prevenirii bolilor. Ea nu da efecte secundare. Cu mainile goale se pot vindeca si preveni multe boli. In timpul tratamentului terapeutul isi foloseste mainile pentru a explora supletea sau incordarea pacientului, isi foloseste ochii pentru a observa expresia acestuia si culoarea tegumentelor, urechile pentru a asculta pocniturile la indreptare. Toate acestea au drept scop diminuarea durerii pacientului si obtinerea unui efect terapeutic cat mai bun.

Bolile apar din cauza dezechilibrului din corp. Omul are capacitatea naturala de a indeparta dezechilibrul si aceasta este capacitatea de autovindecare sau forta vitala. Daca omul pierde aceasta capacitate, el nu poate rezista in fata bolii si apare ca simptom durerea. De aceea devine o problema foarte importanta regasirea capacitatii pierdute. Aceasta terapie este cel mai bun remediu pentru a creste capacitatea proprie de vindecare. De aceea se numeste terapie fundamentala.

EFECTE:

·         terapia produce caldura, invigorare si placerea de a-ti simti corpul usor, senzatie de confort fizic, echilibru emotional si claritate mentala. Insusi Sufletul se simte fericit.

·         inlatura oboseala, da placerea de a-ti simti corpul usor si foarte relaxat, balansat. Prin reglarea presiunii osmotice se regleaza metabolismul si produsii de catabolism se elimina.

·         Poate preveni bolile grave. Deoarece ea poate creste capacitatea de autovindecare a corpului, rezistenta la boli si fortifica activitatea organelor interne.

·         imunizeaza impotriva gripei

·         infrumuseteaza chipuL, indeparteaza ridurile.

·         face corpul mai elastic si invigoreaza miscarile

·         va face mai senin si mai vioi

·         imbunatateste functia sexuala. Are efect sigur asupra hipofunctiei sexuale.

 

TEHNICA MASAJULUI

COXAL

 

            Oricine poate aplica masajul coxal, dar numai miscarile adecvate pot avea efect multumitor. Practicantul trebuie sa aiba in vedere urmatoarele:

1.      Persoana masata sa poarte haine lejere, subtiri si moi, sa-si scoata pantofii, ochelarii, ceasul, bijuteriile

2.      Practicantul sa poarte haine lejere, sa aiba libertate de miscare

3.      Masajul trebuie facut pe o saltea, patura de lana, dar nu cu perna

4.      Temperatura in camera trebuie sa fie moderata

5.      Persoana masata sa se relaxeze deplin si sa-si pastreze psihicul linistit

6.      In timpul aplicarii aplicarii masajului la copii, batrani, corpolenti sau foarte slabi sau persoane care au suferit operatii, practicantul trebuie sa fie atent la sfera de miscare a articulatiilor si sa nu uzeze prea mult de forta sa

7.      Masajul multiplu nu este inutil; cu cat mai mult este aplicat masajul, cu atat mai flexibil devine corpul

 

Situatii in care masajul este contraindicat: afectiuni maligne, procese inflamatorii in faza acuta, boli infecto-contagioase, boli acute ale organelor interne, plagi, fracturi, arsuri, eczeme, psihopatii majore, stari patogene insotite de febra si agitatie, stari de oboseala acuta.

Masajul coxal contribuie la sporirea capacitatii functionale a organismului si cresterea rezistentei lui la efort, devenind un factor esential de profilaxie si combatere a oboselii fizice. La persoanele sanatoase practic nu exista limite pentru aplicarea masajului.