Ce Este Viata?

By Echipa Hara Therapy

 

Ce este viaţa, dacă nu un şir de probleme de rezolvat şi un teanc de cărţi de învăţat? Problemele cât şi cărţile, toate sunt însoţite de oameni. Oameni care nu sunt buni sau răi, ci doar utili. Fiecare apare când este nevoie de el, să ajute la împlinirea faptelor. Apoi ei dispar… Suntem asemeni particulelor browniene, ne mişcăm, ne ciocnim şi ne schimbăm direcţia. Unde mergem? Spre ce ne ciocnim? Spre cine? Putem rămâne lipiţi de câte o particulă o vreme. De cât de tare suntem lipiţi, depinde cît timp rămînem împreună. Împreună – ce cuvânt frumos! O călătorie împreună! Asta e viaţa în cuplu! O scurtă călătorie. Unde mergem? Acolo unde ne îndrumă rezultanta forţelor din care suntem formaţi şi bineînţeles interacţiunea celor două sisteme.

Ceea ce este magnific este că nimeni nu poate şti cu precizie încotro se îndreaptă. Vezi doar puţin înainte! Atât! Nu poţi prevedea când o nouă ciocnire îţi schimbă direcţia şi dacă gândul ne rămâne la direcţia anterioară riscăm să nu surprindem frumuseţea noii direcţii – pur şi simplu avem capul întors, deşi alunecăm, aproape fără voia noastră în direcţia nouă.

Schimbarea de direcţie însemnă un nou început şi un nou impuls. Cu toate astea, toţi oamenii sau aproape toţi o percep ca pe o nenorocire sau ca pe ceva rău şi nu sunt pregătiţi să preia noua energie. Închid supăraţi uşa şi rămân trişti ori supăraţi pe acel “ceva” sau “cineva” care i-a schimbat direcţia. Şi pierd…

Întotdeauna m-a fascinat mişcarea particulelor browniene. Sunt fericite, ele sunt vesele tot timpul! Aleargă fără să se întrebe unde, doar îşi fac dansul lor! Parcă le simt bucuria şi le văd graţia! Au învăţat marea Lecţie a Iubirii şi a Acceptării necondiţionate! Pentru ele această mişcare înseamnă viaţă de fapt!

Pentru a te mişca asemeni lor trebuie să ai anumite calităţi, NU? Care să fie acelea? Să fii! Să fii nici prea mare, nici prea mic, să-ţi placă schimbarea şi să fi dornic de noi şi noi experienţe! Atunci vei dansa fericit în drumul tău care se numeşte VIAŢĂ!

Încep să înţeleg acum oamenii care la începutul unei relaţii sunt atât de drăguţi, amabili, te umplu de fericire – asta se întâmplă când te întâlnesc fără voia lor, dar întâlnirea este atractivă şi nu văd că li s-a schimbat direcţia şi mai apoi observă şi asta şi devin confuzi. Nu ştiu ce să facă: le place şi nu se prea pot acomoda cu gândul că viaţa lor se schimbă, e alta! Şi stau prinşi acolo până când dorinţa lor de a merge toate ca înainte e suficient de mare să-i facă să se desprindă. Ceea ce ei nu ştiu este că niciodată nu va mai fi “vechiul drum” pentru că acum ei sunt alţii, au multe noutăţi în bagaj de care nici măcar nu sunt conştienţi. Şi vor plânge când vor realiza că nu mai pot găsi acea fărâmă de eternitate de care tocmai s-au desprins căci ea este acum pe drumul ei! Vor plânge cu capul întors neputând gusta nici acum din frumuseţea vieţii! Păcat!

 

LUMINĂ, PACE ŞI ARMONIE!

Alte Articole

Yumeiho

 Yumeiho – este o terapie de masaj care ajuta la vindecarea multor boli. A fost creata in 1978 de Masayuki Saionji – nascut in Tokio in 1949 si care a infiintat si condus Institutul International de Medicina Preventiva. A fost discipol al lui Shuichi Ohno, cunoscut maestru al teoriei reabilitarii derivata din arta martiala Shaolin din China. Apoi el a continuat studiul acestei teorii in Scoala Japoneza de Presopunctura Graduat; de aici el a pus bazele unei metode terapeutice de “corectare a coxalelor prin masare si presare”, bazata pe terapia holistica si pe terapiile populare, sistematizand intr-un mod unitar terapia naturala.

Terapia de indreptare a coxalelor prin masaj si presopunctura este o metoda de tratament pentru indreptarea oaselor intregului corp, pentru relaxarea muschilor si a tesuturilor conjunctive, pentru indepartarea radicala a bolilor. Metoda are in centrul atentiei coxalele. Avand oasele soldului drept baza, articulatiile soldului si vertebrele spinale drept centru si avand relaxarea muschilor si a tesuturilor conjunctive drept scop principal, terapia normalizeaza pe cat posibil oasele dislocate, indeparteaza contractura si rigiditatea muschilor si tesuturilor conjunctive si mareste amplitudinea miscarii in articulatii.

        Preluand avantajele diferitelor tipuri de masaj, metoda reaseaza oasele in articulatii si le fixeaza prin tragere, indreptare si apasare verticala, sporind astfel mult efectul curativ.

                Aceasta terapie este atat o terapie naturista, cat si o metoda de prevenire a bolilor. Conform ei, se maseaza partea corpului afectata pentru a ridica puterea naturala de rezistenta la boli a corpului omenesc si pentru a atinge scopul vindecarii si prevenirii bolilor. Ea nu da efecte secundare. Cu mainile goale se pot vindeca si preveni multe boli. In timpul tratamentului terapeutul isi foloseste mainile pentru a explora supletea sau incordarea pacientului, isi foloseste ochii pentru a observa expresia acestuia si culoarea tegumentelor, urechile pentru a asculta pocniturile la indreptare. Toate acestea au drept scop diminuarea durerii pacientului si obtinerea unui efect terapeutic cat mai bun.

Bolile apar din cauza dezechilibrului din corp. Omul are capacitatea naturala de a indeparta dezechilibrul si aceasta este capacitatea de autovindecare sau forta vitala. Daca omul pierde aceasta capacitate, el nu poate rezista in fata bolii si apare ca simptom durerea. De aceea devine o problema foarte importanta regasirea capacitatii pierdute. Aceasta terapie este cel mai bun remediu pentru a creste capacitatea proprie de vindecare. De aceea se numeste terapie fundamentala.

EFECTE:

·         terapia produce caldura, invigorare si placerea de a-ti simti corpul usor, senzatie de confort fizic, echilibru emotional si claritate mentala. Insusi Sufletul se simte fericit.

·         inlatura oboseala, da placerea de a-ti simti corpul usor si foarte relaxat, balansat. Prin reglarea presiunii osmotice se regleaza metabolismul si produsii de catabolism se elimina.

·         Poate preveni bolile grave. Deoarece ea poate creste capacitatea de autovindecare a corpului, rezistenta la boli si fortifica activitatea organelor interne.

·         imunizeaza impotriva gripei

·         infrumuseteaza chipuL, indeparteaza ridurile.

·         face corpul mai elastic si invigoreaza miscarile

·         va face mai senin si mai vioi

·         imbunatateste functia sexuala. Are efect sigur asupra hipofunctiei sexuale.

 

TEHNICA MASAJULUI

COXAL

 

            Oricine poate aplica masajul coxal, dar numai miscarile adecvate pot avea efect multumitor. Practicantul trebuie sa aiba in vedere urmatoarele:

1.      Persoana masata sa poarte haine lejere, subtiri si moi, sa-si scoata pantofii, ochelarii, ceasul, bijuteriile

2.      Practicantul sa poarte haine lejere, sa aiba libertate de miscare

3.      Masajul trebuie facut pe o saltea, patura de lana, dar nu cu perna

4.      Temperatura in camera trebuie sa fie moderata

5.      Persoana masata sa se relaxeze deplin si sa-si pastreze psihicul linistit

6.      In timpul aplicarii aplicarii masajului la copii, batrani, corpolenti sau foarte slabi sau persoane care au suferit operatii, practicantul trebuie sa fie atent la sfera de miscare a articulatiilor si sa nu uzeze prea mult de forta sa

7.      Masajul multiplu nu este inutil; cu cat mai mult este aplicat masajul, cu atat mai flexibil devine corpul

 

Situatii in care masajul este contraindicat: afectiuni maligne, procese inflamatorii in faza acuta, boli infecto-contagioase, boli acute ale organelor interne, plagi, fracturi, arsuri, eczeme, psihopatii majore, stari patogene insotite de febra si agitatie, stari de oboseala acuta.

Masajul coxal contribuie la sporirea capacitatii functionale a organismului si cresterea rezistentei lui la efort, devenind un factor esential de profilaxie si combatere a oboselii fizice. La persoanele sanatoase practic nu exista limite pentru aplicarea masajului.