Masaj terapeutic

Daca pana acum nu ati primit un masaj terapeutic, daca v-ati gandit ca este doar un moft, daca v-ati lasat coplesiti de pudoare sau credeti ca nu meritati, daca nu ati stiut cate beneficii poate aduce o sedinta de masaj terapeutic in planul sanatatii corpului fizic, psihic sau mental,  acum este momentul sa incercati! 

Masajul terapeutic este una dintre terapiile holistice, care trateaza individul ca pe un intreg. La nivel spiritual beneficiile acestui tip de masaj sunt greu de descris, caci avem de-a face cu ceva intrinsec de nedefinit – esenta, “forta vitala”, intregul care este mai mult decat suma partilor, se poate atinge o stare de constientizare sporita, de “prezenta in moment”, acel “aici” si “acum”!

Cu totii simtim nevoia sa ne relaxam, sa ne putem intoarce “privirile” spre interior, acolo unde, in linistea aparuta sa putem intelege ce anume strica echilibrul si armonia intregului!
Acum este momentul sa refacem echilibrul si sa redevenim constienti de corpul nostru prin redescoperirea delicatei arte a atingerii. Este o modalitate naturala si simpla pe care o putem folosi pentru a vindeca sau linisti, pentru a alina durerea sau pentru a indeparta tensiunea, dar mai presus de toate, sa exprimam faptul ca ne pasa!

Masajul terapeutic ne ofera un mijloc de a contracara fluxul neancetat al presiunilor profesionale si casnice. Pentru prea multi dintre noi, rigiditatea si durerea sunt un mod de viata cu care ne-am obisnuit si de multe ori, abea atunci cand ni se face masaj, descoperim ca muschii nostri sunt incordati sau ne dam seama ca o mare parte din energie ne este consumata de aceasta tensiune. 

Masajul terapeutic poate fi o calatorie de autodescoperire, care ne arata cum sa ne simtim mai relaxati si in armonie cu noi insine, sa simtim deplina libertate a unui corp ce se poate misca si respira in voie.

Masajul terapeutic – se executa pe tesuturile moi ale corpului (muschi), direct pe epiderma folosind uleiuri speciale. Un masaj bun va afecta intreaga fiinta, la toate nivelurile.
Tratamentul prin masaj este o prelucrare complexa ce abordeaza integral sau partial, din aproape in aproape, strat cu strat toate partile corpului (tegument, tesut subcutanat, muschi, tendoane), urmarind atent raspunsul zonelor reflexe, a punctelor de pe meridianele energetice.

Scopul masajului terapeutic este:

 
  1. o mai buna irigare a tuturor celulelor corpului, 
  2. eliminarea produsilor toxici rezultati din procesele energetice fiziologice
  3. stimularea circulatiei sangvine
  4. elasticizarea tuturor tesuturilor
  5. relaxarea si tonifierea muschilor,
  6. intinderea tesutului conjunctiv si al articulatiilor,
  7. ameliorarea fluxului venos al sangelui,
  8. calmarea sistemului nervos,
  9. produce caldura si regleaza temperatura,
  10. regleaza functiile hormonale
  11. stimuleaza diureza,
  12. accelerarea procesului de indepartare a reziduurilor toxice 
  13. stimularea fluxului limfatic si umorilor.

La nivel psihic, masajul terapeutic nu numai ca indeparteaza stressul si anxietatea, dar va ajuta sa deveniti mai constienti de corpul dumneavoastra ca intreg.

Este important sa stim si cand nu putem aplica acest mod de tratament. Iata cateva din aceste situatii:
1.  afectiuni ale pielii( infectii, arsuri, rani, herpes, melanom, exeme, psoriazis, zona zoster, etc.)
2.  boli neuropsihice ( meningoencefalite, accidente vasculare acute)
3.  boli ale aparatului respirator ( pneumonii, pleurezii, penumotorax
4.  boli ale aparatului cardioi- vascular ( infarct de miocard acut, tulburari severe de ritm cardiac, anevrisme de aorta, endocardita, pericardita, miocardita, insuficienta cardiaca decompensata, hipertensiune arteriala stadiu II – III, etc)
5.  boli ale aparatului digestiv: hemoragii digestive, perforatii, pancreattite sau colecistite acute, hepatite acute, ciroza hepatica decompensata)
6.  boli de sange : hemofilie, leucemii acute, pururele etc.)
7.  faze acute de reumatisme infectioase: reumatism poliarticular acut, poliartrita cronica evolutiva, spondilita anchilozanta – in fazele inflamatorii. 
8.  TBC indiferent de localizare, existand pericolul diseminarii agentului infectios in tot corpul;
9.  tumori maligne generalizate
10.  ultimele 3-4 lun de sarcina ale femeii gravide;

Un masaj efectuat cu grija creeaza o senzatie de bine, insotita de sentimente de incredere in sine si chiar de bucurie. El poate totodata sa elibereze o mare cantitate de energie, care pana atunci se pierdea din cauza tensiunii, poate provoca schimbari profunde ale posturii si a expresiei faciale.

Servicii

Yumeiho

 Yumeiho – este o terapie de masaj care ajuta la vindecarea multor boli. A fost creata in 1978 de Masayuki Saionji – nascut in Tokio in 1949 si care a infiintat si condus Institutul International de Medicina Preventiva. A fost discipol al lui Shuichi Ohno, cunoscut maestru al teoriei reabilitarii derivata din arta martiala Shaolin din China. Apoi el a continuat studiul acestei teorii in Scoala Japoneza de Presopunctura Graduat; de aici el a pus bazele unei metode terapeutice de “corectare a coxalelor prin masare si presare”, bazata pe terapia holistica si pe terapiile populare, sistematizand intr-un mod unitar terapia naturala.

Terapia de indreptare a coxalelor prin masaj si presopunctura este o metoda de tratament pentru indreptarea oaselor intregului corp, pentru relaxarea muschilor si a tesuturilor conjunctive, pentru indepartarea radicala a bolilor. Metoda are in centrul atentiei coxalele. Avand oasele soldului drept baza, articulatiile soldului si vertebrele spinale drept centru si avand relaxarea muschilor si a tesuturilor conjunctive drept scop principal, terapia normalizeaza pe cat posibil oasele dislocate, indeparteaza contractura si rigiditatea muschilor si tesuturilor conjunctive si mareste amplitudinea miscarii in articulatii.

        Preluand avantajele diferitelor tipuri de masaj, metoda reaseaza oasele in articulatii si le fixeaza prin tragere, indreptare si apasare verticala, sporind astfel mult efectul curativ.

                Aceasta terapie este atat o terapie naturista, cat si o metoda de prevenire a bolilor. Conform ei, se maseaza partea corpului afectata pentru a ridica puterea naturala de rezistenta la boli a corpului omenesc si pentru a atinge scopul vindecarii si prevenirii bolilor. Ea nu da efecte secundare. Cu mainile goale se pot vindeca si preveni multe boli. In timpul tratamentului terapeutul isi foloseste mainile pentru a explora supletea sau incordarea pacientului, isi foloseste ochii pentru a observa expresia acestuia si culoarea tegumentelor, urechile pentru a asculta pocniturile la indreptare. Toate acestea au drept scop diminuarea durerii pacientului si obtinerea unui efect terapeutic cat mai bun.

Bolile apar din cauza dezechilibrului din corp. Omul are capacitatea naturala de a indeparta dezechilibrul si aceasta este capacitatea de autovindecare sau forta vitala. Daca omul pierde aceasta capacitate, el nu poate rezista in fata bolii si apare ca simptom durerea. De aceea devine o problema foarte importanta regasirea capacitatii pierdute. Aceasta terapie este cel mai bun remediu pentru a creste capacitatea proprie de vindecare. De aceea se numeste terapie fundamentala.

EFECTE:

·         terapia produce caldura, invigorare si placerea de a-ti simti corpul usor, senzatie de confort fizic, echilibru emotional si claritate mentala. Insusi Sufletul se simte fericit.

·         inlatura oboseala, da placerea de a-ti simti corpul usor si foarte relaxat, balansat. Prin reglarea presiunii osmotice se regleaza metabolismul si produsii de catabolism se elimina.

·         Poate preveni bolile grave. Deoarece ea poate creste capacitatea de autovindecare a corpului, rezistenta la boli si fortifica activitatea organelor interne.

·         imunizeaza impotriva gripei

·         infrumuseteaza chipuL, indeparteaza ridurile.

·         face corpul mai elastic si invigoreaza miscarile

·         va face mai senin si mai vioi

·         imbunatateste functia sexuala. Are efect sigur asupra hipofunctiei sexuale.

 

TEHNICA MASAJULUI

COXAL

 

            Oricine poate aplica masajul coxal, dar numai miscarile adecvate pot avea efect multumitor. Practicantul trebuie sa aiba in vedere urmatoarele:

1.      Persoana masata sa poarte haine lejere, subtiri si moi, sa-si scoata pantofii, ochelarii, ceasul, bijuteriile

2.      Practicantul sa poarte haine lejere, sa aiba libertate de miscare

3.      Masajul trebuie facut pe o saltea, patura de lana, dar nu cu perna

4.      Temperatura in camera trebuie sa fie moderata

5.      Persoana masata sa se relaxeze deplin si sa-si pastreze psihicul linistit

6.      In timpul aplicarii aplicarii masajului la copii, batrani, corpolenti sau foarte slabi sau persoane care au suferit operatii, practicantul trebuie sa fie atent la sfera de miscare a articulatiilor si sa nu uzeze prea mult de forta sa

7.      Masajul multiplu nu este inutil; cu cat mai mult este aplicat masajul, cu atat mai flexibil devine corpul

 

Situatii in care masajul este contraindicat: afectiuni maligne, procese inflamatorii in faza acuta, boli infecto-contagioase, boli acute ale organelor interne, plagi, fracturi, arsuri, eczeme, psihopatii majore, stari patogene insotite de febra si agitatie, stari de oboseala acuta.

Masajul coxal contribuie la sporirea capacitatii functionale a organismului si cresterea rezistentei lui la efort, devenind un factor esential de profilaxie si combatere a oboselii fizice. La persoanele sanatoase practic nu exista limite pentru aplicarea masajului.